El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

nitvinstorroja2013

Un any més, la població de Torroja del Priorat viurà una de les seves nits més màgiques, la Nit de Vins, que enguany arriba ja a la sisena edició. Aquesta celebració serà el proper dissabte, 24 d’agost de 2013, a les instal·lacions de la piscina municipal de la població a partir de les 22 hores, on el públic podrà tastar un vi de cada celler participant, 12 cellers de la població i dos cellers de la DO Conca de Barberà per 9 €, aquesta entrada donarà dret a participar en el sorteig d’un lot de vins. La vetllada estarà ambientada pel grup musical Dumas Guilford.

Tast a la piscina

Els cellers de la població són: Aixalà i Alcait, Escoda Pallejà, Francès Breton, Ismael Biosca, Llicorella Vins, Mayol Viticultors, Melis, Rotllan i Torra, Sabaté Franquet, Sabaté i Mur, Terroir al Limit i Trio Infernal. Els cellers de la DO Conca de Barberà convidats són: Carles Andreu i Vega Aixalà.

Una bona oportunitat per gaudir de bons vins a l’estiu!

Tast a la piscina

espantaocellsDarrera aquesta bonica ampolla que ens transporta a la nostra infància quan la gasosa es venia amb aquests taps de ceràmica, hi ha l’Espantaocells, un fresc i interessant xarel.lo de Mont Marçal vins, a la DO Penedès. L’agradable fruita blanca i els molts cítrics d’aquest vi us donaran estones de gran plaer si el degusteu durant les tardes i capvespres d’estiu al costat dels vostres amics.

Elaborat del raïm procedent de vinyes velles, es complementa la gama amb un Espantaocells negre fet amb ull de llebre i syrah.

Marca Vi 13

Logo-MarcaVi

Figueres acollirà el primer seminari sobre winebranding de Catalunya en el marc de la XXIX Mostra del Vi de l’Empordà

Cada vegada més els negocis a l’entorn del vi i les destinacions enoturístiques competeixen en mercats propers i també llunyans. Aquest nou context competitiu brinda noves oportunitats que requereixen, però, un gran esforç en màrqueting i comunicació. Durant la jornada, cinc especialistes de primer nivell en màrqueting i branding -professors d’universitats de prestigi, professionals i responsables de màrqueting de reconegudes marques de vi- ajudaran a les empreses i institucions assistents a crear, valoritzar i posicionar la seva marca. Consulta tot el programa del MarcaVi 2013 / Descarrega’t el programa del MarcaVi 2013.

El MarcaVi tindrà lloc a Figueres el divendres 6 de setembre del 2013, en el marc de la XXIX Mostra del Vi de l’Empordà. Un cop acabada la jornada els assistents que ho desitgin podran assistir a un tast horitzontal de vins DO Empordà dirigit per Laura MasramonEmpordà Personal Sommelier.

El passat dia 2 d’agost es va fer la presentació del seminari al Pati del Txot’s de Figueres a càrrec del regidor d’hisenda, comerç i turisme de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, del  Director conseller del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos, del director del Marca Vi, Pau Canaleta i la sumiller Laura Masramon.

Marca Vi 2web

Per més informació, visiteu el lloc web MarcaVi.cat  o també el blog de Laura Masramonon trobareu aquesta i d’altres informacions interessants al voltant del món del vi.

IMG_3247

Una de les coses més difícils que hi ha per tot aquell qui vol escriure sobre vins és trobar les paraules justes per descriure cada vi tastat. I fins i tot, quan feliçment trobes un moment de lluïdesa enològico-literària, sovint és complicat ser capaç de poder comunicar les sensacions i sentiments que desperta cada copa. Trobar més tard, una correlació entre els aromes i propietats de cada vi i les característiques de terrer, vinya i treball de celler, acaba ja essent una feina gens senzilla, tot i que molt plaent intentar-la.

Però aquesta tasca, ja dic, complexa, a vegades no ho és tant quan et trobes amb vins com els del Celler Martí Fabra a la DO Empordà i darrera hi ha algú com en Joan Fabra. Una persona planera com la terra que treballa, autèntica com les seves vinyes i honesta en la feina al celler.  Els seus vins són grans per la seva excel·lent qualitat, però sobretot per l’equilibri que en Joan ha aconseguit també entre ells. Ha sabut donar-los a tots un espai, un moment adequat al seu caràcter. Una cosa molt difícil d’aconseguir i que trobo distingeix especialment aquest celler.

IMG_3237

El Verd d’Albera i L’Oratori es presenten joves i frescos, volent agradar al primer glop, fàcils de beure en qualsevol moment i àpat. El Lladoner, és el rosat de garnatxa roja, fresc, saborós, fidel a l’Empordà. El Flor d’Albera, el seu moscat passat per bóta, ofereix una exclusivitat, un vi únic per a moments especials. Amb el Vinyes velles, en Joan té un vi molt afinat. Amb una relació qualitat-preu impressionant, és un d’aquells ‘vins de capçalera’, vins que agraden a tothom i que són tant versàtils que en qualsevol moment del dia ve de gust prendre-se’n una copa !

MasiaCarreras2010Els Masia Carreras són els vins top, el destí dels millors fruits i cupatges que fa el celler. Parlar del Masia Carreras blanc és ja parlar d’una icona a l’Empordà. Amb el seu cupatge de varietats de carinyana blanca i roja, garnatxa blanca i gris i picapoll, és un vi que enamora per la seva elegància. Un nas on destaquen les fruites blanques i els cítrics i els aromes de mantega i rebosteria, deixant un llarg postgust amb records de fruits secs. Magnífic. Un gran vi que manté la seva excel·lència any rera any.

IMG_3238

Tot passejant per les vinyes de Martí Fabra, aquesta manera planera de fer les coses és ratificada. Totes les finques segueixen criteris de comreu respectuosos amb el medi. Tenint en compte les tècniques modernes, en Joan i el seu pare continuen amb la tradició llaurant i ‘escorcellant‘ perquè ‘és el que la vinya demana‘. Donant la màxima presència i importància a les varietats autòctones – les seves carinyanes blanques i roges centenàries són ja una llegenda- fugen de ‘talibanismes’ i també produeixen varietats com la syrah i chardonnay : el que interessa és fer bon vi essent respectuós amb la terra, però mantenint el sentit comú. Tant La Tribana (a prop del cementiri), amb chardonnay, carinyana vella, muscat d’Alexandria i garnatxa Negra, com a la Roca Trucada o Els Estanys, on regnen les esplèndides carinyanes, són finques planeres amb poc relleu on s’alternen els terrers sorrencs i granítics, hereves de moltes generacions de vinya i olivera.

IMG_3246

Ja al celler, aquest binomi tradició-modernitat torna a quedar palès : el refredat de la fruita en càmara abans d’entrar a la premsa, les tines de ciment soterrades, el control ‘natural’ de temperatura a la seva sala de bótes aprofitant el soterrani de volta catalana de tota la vida, les bótes noves de roure francès i les de 500l per soleres…

Un goig tenir gent a l’Empordà com en Joan. Un d’aquells ‘savis’ que ho són no només per haver estudiat enologia i conèixer a fons com fer bons vins, si no també – i sobretot- per saber escoltar la tradició i sabent-la aplicar quan correspon.

(feu clic aquí per fotos de la visita)

Agrair la sempre estimable col·laboració de Jaume Pallàs en la documentació de la geo-localització de les finques.

vdoweb

Quan l’amic Jaume Pallàs, ara ja fa unes setmanes, ens va trucar per sumar-nos a la proposta de tast vertical dels vins de Vinyes d’Olivardots que havien projectat conjuntament amb Ramon Roset, ens va faltar temps per apuntar-nos-hi. Tastar els vins de la col·lecció VdO de Vinyes d’Olivardots és per a qualsevol apassionat del tast de vins, un verdader regal, i fer-ne una degustació vertical coneixent totes les varietats i detalls de cada anyada, de primera mà, de Carme Casacuberta, enòloga i propietària del celler i David Pujol, ja es tracta de tot un privilegi, arrribant a l’estadi de tast memorable.

vdo_gent1

Dins el celler, tota la família VdO és basada en dos paràmetres : la varietat i el terrer. De fet, millor dit : tres, considerant l’anyada. El sistema de codificació adoptat pel nom dels vins ens hi ajuda : VdO 1.x pels monovarietals de carinyana en terrer de pissarra, 2.x per la carinyana en sauló, 3.x per la syrah, 4.x per la cabernet sauvignon, 5.x per la garnatxa i 6.x per la carinyana blanca.

Compartint taula amb altres amics del món del vi com Anna Vicens, Bonfill Arché, Jaume Aguadé i Isaac Valls entre d’altres, durant la nit vam poder degustar : 1.07, 1.08, 1.09, 1.10, 2.08, 2.09, 2.12, 3.08, 4.09, 5.10 i 6.11.  Tots ells vins d’una qualitat excel·lent i que emociona. Comparar anyades i terrenys va ser tota una experiència generadora de diversos debats a taula: Quina anyada 1.07 o 1.08 ? Quin terrer triar, pissarra (1.08) o sauló (2.08) ? Un heroi : el 2.12 !

vdo_gent

Tot seguit us podríem fer nota de tast de cadascun dels vins, però aprofitarem per suggerir-vos que visiteu els articles que en van publicar en Ramon Roset (aquí), en Nani Ramon de Viníssim (aquí) i en Jaume Aguadé a VinsdeCatalunya.org (aquí), que a banda d’estar molt ben explicats, coincidim plenament amb les seves apreciacions (i ens estalvien feina !!).

 Una gran nit en companyia de l’excel·lència de Vinyes d’Olivardots i els bons amics companys de tast.  Gràcies a tots !

El passat divendres 24 de maig vam celebrar un nou Envinats&amics, aquest cop centrat en la DO Terra Alta (veure fotos). En els darrers anys, els vins de la DO més septentrional de Catalunya han aconseguit diversos premis i notorietat degut a l’important feina que estan fent els cellers de la zona des de fa temps. La seva especial climatologia, els seus terrers on abunda la vinya vella i, sobretot, les seves garnatxes i varietats recuperades com la morenillo, han fet que el món vinícola s’hagi adonat de la bona qualitat dels vins i del gran potencial que hi ha pels propers anys.

És per aquesta raó que vam decidir organitzar un tast per ajudar a difondre els seus vins. Vam contactar amb els cellers Vins del Tros i Celler Lafou, els quals van poder desplaçar-se fins a Girona i explicar-nos els seus projectes i manera d’entendre el vi. També vam comptar amb Celler Tern, tot i que per problemes d’agenda no van poder venir-hi personalment, amablement ens van fer arribar els vins i documentació corresponent i nosaltres mateixos vam encarregar-nos de la presentació. Com a preceptors de la DO Empordà i per tal de contrastar les garnatxes amb les de les terres gironines, també vam comptar amb la presencia dels monovarietals de garnatxa d’AV Bodeguers de Vilamaniscle

Per tal d’oferir la millor expèriencia pels assistents, vam establir un ordre de tast començant pels blancs i continuant pels negres segons la seva estada en bóta o especificitat. Així, després d’una breu presentació de la ubicació i característiques bàsiques de la DO Terra Alta, vam passar a  fer la presentació del Celler Tern. Aquest celler és el projecte de Miquel Llordes i Joan Pasqual al poble de Batea. Tenen vinyes de garnatxa negra i syrah plantades el 2002 i 2003 respectivament i les de garnatxa blanca són més velles, del 1991. És tracta d’un celler jove, com els seus propietaris, però la seva garnatxa blanca amb únicament 3 anyades ja ha aconseguit merèixer portar el segell de “100% garnatxa blanca de Terra Alta” i la seva anyada 2011 ser reconeguda com un dels millors vins blancs de la Guia de Vins de Catalunya 2013 (9,56 punts). Amb aquest vi vam iniciar el tast de la nit : amb una tercera part de la producció fermentada en bóta i la resta en tina d’acer, 3 mesos amb les seves mares i battonage cada 4 o 5 dies, es presenta d’un pàlid groc amb reflexes verdosos i lleugera untuositat en copa, molt aromàtic. Destaquen els aromes a fruita blanca, préssec d’aigua i sobretot de pera. Alguns cítrics i també algunes notes tropicals. Lleuger en boca, deixa un postgust de fruits secs, ametlla verda.

Tot seguit, en Ramon Roquetadel Celler Lafou ens va presentar el seu projecte també centrat al poble de Batea. Viticultor de familia de llarga tradició al món del vi, en Ramon és l’ànima de Lafou, un dels cellers del reconegut grup Roqueta Origen que inclou altres cellers de prestigi com Abadal a la DO Pla de Bages. El seu és un projecte personal que persegueix expressar el territori per mitjà de les garnatxes blanca i negra. Precisament, ben aviat (7 de juny), estrenaran  nou celler situat al centre del poble on s’ha combinat la tradició d’una masia catalana amb l’equipament més modern per a la producción de vi. Celler Lafou fa 3 vins : el Lafou Els Amelers, la seva garnatxa blanca, i el Lafou i el Lafou de Batea ambdós fonamentats en la garnatxa negra i amb cupatge de syrah i cabernet sauvignon.

El següent vi que vam tastar fou el Lafou Els Amelers. Una garnatxa blanca també amb treball amb les seves mares en aquest cas de 6 mesos. El seu color és un groc palla i és sensiblement dens en copa. És destacable la seva elegància aromàtica. Les flors i fruita blanques característiques de la varietat hi són presents perfectament equilibrades amb records de fruits secs, ametlla marcona i suaus records de pastisseria segurament provinents d’un magnífic treball amb les lies. Una gran garnatxa blanca. De primeríssim nivell. De fet, Els Amelers va obtenir la gran medalla d’or al passat concurs Grenaches du Monde.

A continuació, per finalitzar el tast de blancs, vam deixar momentàniament la Terra Alta per endinsar-nos a l’Empordà. De la mà d’en Ferran Alcàcer d’AV Bodeguers, vam poder fer un exercici interessant de contrast amb les garnatxes empordaneses. En Ferran, apassionat dels vins, és la segona generació d’uns viticultors que des de 2002 són presents a Vilamaniscle i que en només 5 anys des de la primera producció, ja han aconseguit notorietat amb diferents premis, sobretot per la seva merlot: una de les millors de l’Empordà. Els seus monovarietals de garnatxa són molt interessants i demostren una clara intenció de traslladar el territori a la copa. Uns terrers pissarrosos, hídricament pobres i unes vinyes que pateixen la tramuntana, confereixen una important mineralitat i unicitat als seus vins.

La seva garnatxa blanca Suneus 2012 va contrastar amb les anteriors pel seu caràcter més mineral. Treballat també amb 2 mesos sobre mares i battonage setmanal, es presenta en un lleuger color palla i voravius verdosos amb certa densitat, oferint una diversa gama de fruita blanca que es veu marcada per aromes cítrics que li aporten frescor. Es perceben algunes notes de rebosteria al retronasal i és untuòs en boca, mantenint una bona acidesa. Un vi molt equilibrat. Un bon exemple de garnatxa blanca a l’Empordà.

Després dels blancs, tot i que ens escapàvem de la temática de la nit, en Ferran en resposta a la nostra petició, ens va oferir al tast el seu nou Suneus rosat 2012. Un rosat de merlot diferent que té l’especial particularitat d’haver estat criat en bótes de cirerer durant 3 mesos. És una proposta molt llaminera. Les maduixes i cireres apareixen amb força en aquest vi amb un preciós color rubí, molt especial i glamourós. Una molt bona opció per prendre en aperitius o primers plats lleugers jugant amb la seva frescor i dolçor de fruita.

 I va arribar l’hora dels negres !

Vam iniciar-la amb el Nereus garnatxa negra 2010. Amb un cupatge  85% de garnatxa negra i 15%, 8 mesos de criança en bóta de roure francès, novament amb mineralitat ben present, és roig brillant de capa mitja, amb molta fruita vermella i bona integració amb la fusta. Confitures i vainilles. Equilibrat i polit. Un molt bon vi de garnatxa a la que el terrer de pissarra i la merlot d’AV Bodeguers li donen una personalitat propia, diferent a les garnatxes negres de la Terra Alta que tot seguit vam passar a tastar.

Si hi ha un celler de la Terra Alta que darrerament ha tingut un creixement exponencial en la seva popularitat és Vins del Tros. En Joan Ramon Bada, en Josep Arrufat i en Xavier Orobitg són la tríada d’aquest projecte ubicat a Vilalba dels Arcs. Els mateixos noms dels seus vins (Te la dedico, Ay de mí, Señora Carmen, Lo morenillo) ens parlen de l’honestedat d’uns viticultors fills de la mateixa terra on creixen les seves vinyes. Continuadors de moltes generacions dedicades al món del vi, en les seves pròpies paraules, ‘han mamat el vi des de petits’ i això al final acaba reflectint-se en el seu treball fins arribar a la copa. Comreen garnatxa blanca i negra de vinyes velles i una varietat recuperada autóctona de la zona : la morenillo.

El primer vi que vam tastar de Vins del Tros fou el seu Señora Carmen 2011, el qual fa uns mesos va sotregar l’espai vinícola català en esdevenir el millor vi de la Guia de Vins de Catalunya del 2013 (ex-aequo amb Ferrer Bobet Selecció 2009). Una garnatxa negra procedent de vinyes velles, de més de 35 anys d’una única finca (La Valleta) i amb 12 mesos de criança en bóta nova. Roig picota de capa alta tenyeix la copa i ofereix una carnositat espectacular. Fruita vermella madura, molt saboròs, amb certa rusticitat però alhora amb uns tanins polits i intensos que t’omplen la boca deixant un llarg postgust. Un vi rodó i complex que cada glop demana el següent fins cercar tornar a omplir la copa. Un plaer de garnatxa negra. Gran vi que en aquesta anyada una mica més d’ampolla li farà bé.

Seguidament, vam retornar a Celler Lafou amb en Ramon Roqueta per tastar el seu negre Lafou de Batea 2008. Un vi cupatge 75% garnatxa negra, 15% syrah i 10% cabernet sauvignon amb 12 mesos de bóta principalment de roure francès. Brillant de capa alta, estructurat, s’ofereix amb aromes complexes. Molta fruita madura, pruna i xocolata. Fons balsàmic que recorda la seva procedència mediterrània que li permet mantenir la frescor equilibrant la dolçor de la garnatxa. Una boca plena, tanins molt polits i sofisticats. Molt equilibrat. Un gran vi que sap mantenir els seus orígens tot i tenir un caràcter pensat per satisfer paladars internacionals.

Vam finalitzar el tast amb el més diferent de tots: Lo morenillo 2011 de Vins del Tros. Un vi 100% de la varietat morenillo, la qual és autòctona de la Terra Alta i s’ha recuperat en els darrers anys. Aquest vi exclusiu (1.140 ampolles el 2011) prové d’una finca de vinyes de més de 90 anys i d’escassa producció. 5 mesos de criança. Roig de capa mitja-baixa amb llengua vermella, claret, el seu color, la seva fruita roja, mores i gerds i moltes espècies el fan assemblar-se més a un pinot noir que no pas a una garnatxa. També hi apareixen alguns balsàmics per acabar d’oferir un nas complex que deixa una mica desconcertat, al tastador no habituat a aquesta varietat. Té un pas per boca lleuger i deixa un postgust llaminer. Un molt bon vi, elegant i sensual. Un magnífic complement al Señora Carmen.

Acabat el tast, vam proseguir tots plegats parlant de vins tot sopant i acabant les ampolles d’aquests magnífics vins.

Una magnífica vetallada compartida amb els  amics de la Terra Alta i AV Bodeguers.

Gràcies a tots per venir ! Salut i bon vi, amics!

Els Envinats us proposem un nou tast social.  Aquest cop el tast és dedicat a la DO Terra Alta, els vins de la qual aquest passat 2012 han estat dels més premiats arreu. Els mateixos enòlegs i/o viticultors de cadascun dels cellers participants ens presentaran els seus vins i les particularitats del sól i paisatge de les seves finques. Després del tast, també farem un sopar al mateix restaurant per tots aquells que volgueu continuar parlant de vins.

Els vins que tastarem serán :

Com a convidat : AV Bodeguers de Vilamaniscle de la DO Empòrdà. Podrem tastar les seves garnatxes tocades per la tramuntana :

  • Nereus Garnatxa
  • Suneus Blanc

El dia del tast serà el Divendres 24 de maig a les 20:30h al Restaurant-Vinacoteca La Fundició de Girona. El tast de vins té un cost de 18€ per persona i, si us quedeu a sopar, heu d’afegir-hi 18€ addicionals. (El menú serà de 2 plats + postres).

Com ja sabeu, les places són limitades (només 40) i us demanem que confirmeu el més aviat possible la vostra assistència (abans del dia 18 de maig) enviant un correu a [email protected] indicant també si us quedareu a sopar.

Us esperem !

Mireu que bé ens ho hem passat als anteriors Envinats&amics !!

Envinats i amics – Tast de garnatxes i carinyenes de l’Empordà (Fotos)
Envinats i amics – Tast de Priorat i Montsant (Fotos)
Envinats a Celler Martín Faixó
Envinats i amics – Empordà (Fotos)

 

Hi ha moltes guies de vins, rànquings i llistes, puntuacions, escales i categories. Algunes són poca cosa més que un llistat, d’altres obvien els cellers petits o són incompletes i algunes, arriben a traspuar mercantilisme. És per això que en general no som amics de les guies de vins, sobretot quan volen abarcar països o regions extenses any rera any i intenten establir una escala de valors en un món tan subjectiu com és el del vi.

Però projectes com el de Vinologue són ben diferents i et reconcilien amb el vi escrit. Seguint la filosofía de centrar les guies en monogràfics de petites regions, recomanant (que no categoritzant) els vins, i sabent valorar també el lloc i la gent que els fa possibles, aconsegueixen una eina molt interessant i honesta per als aficionats al vi i per als professionals que volen aprofundir en una zona desconeguda.

De moment, els seus autors (Miquel, l’Elvira i en Goran) han publicat 6 guies. Entre elles, una dedicada a l’Empordà i una altra al Priorat. Totes dues molt ben documentades i molt recomanables. En preparació, Menorca.

Doncs ja ho sabeu ! si aneu de viatge i cerqueu una guía pràctica per gaudir al màxim els vins durant la vostra estada, una bona idea és Vinologue !

Un any més, en el marc de la Fira del Vi del Priorat,  Porrera ha ofert la seva nit més especial i emblemática: La Nit de les Carinyenes: el tast dels vins de carinyena de les diferents finques dels 17 cellers del poble. Un event que demostra els magnífics resultats que ofereix aquesta varietat quan prové de vinyes velles i amb costers únics com els de Porrera.

Tot i el risc que hi ha en la valoració de vins que encara no están a punt, que acaben de sortir de la bóta o que encara necessiten ampolla, vam poder tastar algunes coses interessants. De Celler l’Encastell, ens segueix enamorant la carinyena de la seva finca Mas d’en Caçador, present en els seus vins Roquers de Samsó i Roquers de Porrera. De Ferrer Bobet, constatar el gran potencial que té la seva 2011 tot i que var ser una anyada difícil i que el vi encara no estigui acabat. De Celler Joan Simó, la llaminera carinyena 2012 de la finca de Les Eres. Del Celler Clos Dominic vam poder tastar la propera carinyena 2011 del seu Vinyes Altes, interessant, tot i que tenia uns marcats aromes de fusta pel fet que acabava de sortir-ne únicament 1h abans. Del Celler Balmaprat, sorprenent frescor del Dempeus 2011. 

Especialment destacable la carinyena de Celler VallLlach que formarà part del seu nou Porrera Vi de Vila, el qual apareix per donar pas al reconeixement de Vi de Finca(*) que acaba d’aconseguir el celler. VallLlach Vi de Finca Mas de la Rosa serà el tercer vi de finca català, la màxima distinció per un vi català i que compartirà amb Clos Mogador i Jean Leon. Un merescudíssim reconeixement a aquest celler que des de sempre ha apostat per l’excel·lència en els seus vins i el profund respecte pel poble i el seu entorn.  * Els requisits per obtenir la qualificació Vins de Finca són molt estrictes: estar inscrits com a mínim des de fa més de 5 anys a una denominació d’origen, un reconeixement al mercat internacional de més de deu anys, que la procedència provingui d’un entorn geogràfic delimitat, que tingui un 15% de rendiments inferior al que marca la DO o que el most no superi el 65% del raïm verema. font: vi-franc.blogspot.com.es

També vam tastar alguns vins ja ‘acabats’. A destacar : Cims de Porrera 2000 espectacular, el millor de la nit. Fruita, frescor i acidesa fantàstiques. Fi i elegant. Roquers de Samsó 2010 de Celler l’Encastell amb una carinyena ja rodona. Mineral i tanins polits. Magnífic vi. Clos Abella 2005 de Celler Marco Abella. Un gran vi que sempre tenim entre els nostres preferits de Porrera.

En qualitat de convidat, el Celler LaVinyeta de la DO Empordà va oferir també les seves carinyenes dins la seva gama anomenada Microvins (nom degut a la producció limitadíssima). Especialment interessant la carinyena blanca del Microvins blanc, tant en la seva variant sense pas per bóta del 2012 – fresca i fina – com en la seva versió més expressiva del 2011 pels seu treball en mares i 2 mesos de criança. El MicroVins negre amb una fruita i mineralitat ben presents. Elegant.

D’altra banda, més enllà d’aquests magnífics vins, per nosaltres, el plaer més gran és el de retrobar els nostres amics del món del vi, superant el mateix tast, passant a ser una altra manera d’apreciar-los, valorant la seva bona feina. Gràcies Porrera !

Aquest any sí !!

Per fi ens ho hem pogut combinar i serem a la Nit de les Carinyenes a Porrera 2013, que tindrà lloc a la vila de Porrera el proper divendres 3 de maig a les 20 hores al Restaurant Lo Teatret. (www.cellersdeporrera.com)

Aquest tast tan especial i interessant comptarà amb les  millors carinyenes dels cellers de Porrera :

« Articles més nous - Articles més antics »